Krebs Kristallkronor

Hans J Krebs startade tillverkning av handgjorda kristallkronor  i Stockholm 1954. Högsta kvalitet tillsammans med ett stort hantverkskunnande resulterade i fantastiskt vackra och högklassiga kronor.

Sonen Tomas började redan som 17-åring att arbeta i pappas verkstad och övertog sedermera hantverkskunnandet. 1988 övertog han även VD- stolen. Han fortsatte utvecklingen och formgivningen av hantverket. Tomas har under årens lopp formgivit ett flertal klassiska kronor som många försökt kopiera, men aldrig lyckats. De saknade samtliga hans känsla för kvalitet och hantverk, något som Tomas aldrig gjorde avkall på. Han är en av Sveriges kanske sista riktiga kristallkronemakare.

Krebs vackra kristallkronor finner man bl.a. på Grand Hotel i Stockholm, Sagerska Palatset, Andersudde på Åland, Casino Cosmopol, samt en mängd herrgårdar, paradvåningar och slott.

Vi lärde känna Tomas Krebs för drygt 25 år sedan och fascinerades av hans stora och breda kunskap inom hantverket. Vi har samarbetat med Krebs sedan dess och fortsätter med att representera Krebs tidlösa kristallkronor. Det finns fortfarande ingen som kan framvisa så vackra, välgjorda kronor i högsta hantverkskvalitet och som har både hjärta och själ.

“Du får vad du betalar för.”